Vrijwilligers

Als organisatie kiest Hobo ervoor om te werken met vrijwilligers. Onze visie op vrijwilligerswerk op Hobo is dat het de organisatie moet ondersteunen en het aanbod moet versterken. We maken er zaak van om de projecten die we ondernemen niet volledig te laten afhangen van vrijwilligers. We gaan er immers van uit dat de diensten die we verlenen professionele ondersteuning nodig hebben om de doelgroep ten goede te komen. Het is desalniettemin moeilijk, om niet te zeggen onmogelijk, om Hobo voor te stellen zonder de wekelijkse inzet van onze vaste vrijwilligers of de inzet van de talloze vrijwilligers tijdens projecten als het winterplan of de evenementen van Hobo.

Sinds 2018 gaan we daarnaast ook (intensiever en bewuster) aan de slag met een nieuwe groep vrijwilligers. Sommige van onze cliënten willen zich graag inzetten voor Hobo. Er is iemand die mensen begeleid naar voetbalstages, er zijn supporterdames die zich wilden ontfermen over de kinderopvang tijdens de vrouwentraining, 2 personen die in het winterproject van Hobo een vaste plaats (1 als leertrajectbegeleider, 1 als animator) hebben gevonden en iemand die samen met een vaste vrijwilliger het onthaal en de cafetaria tijdens de BXLR Cup avonden op zich heeft genomen. Voor Hobo is het werken met doelgroep-vrijwilligers nog een beetje zoeken, maar 2018 toonde ons in elk geval dat het een wederzijds versterkend gegeven kan zijn. Ook in 2019 hopen we hier mee verder te kunnen gaan. 

2018 was een geweldig jaar, en het aandeel van onze vrijwilligers kan daarin niet onderschat worden. Gedurende het hele jaar hebben 79 vrijwilligers tijd en energie ingezet voor de doelgroep en Hobo. 23 vrijwilligers hielpen ons om van de Hobodag een succes te maken, 25 vrijwilligers maakten samen met ons dat het nieuwjaarsfeest ook dit jaar vlekkeloos kon verlopen. Enkele andere voorbeelden van projecten waar vrijwilligers onontbeerlijk waren zijn Project 86.400, de Soirée Hobo, de kinderopvang van het vrouwenvoetbalproject, de Nederlandse initiatieles, de BXLR Cup, het theaterproject... .


Wilt u graag vrijwilligerswerk doen bij Hobo? Schrijf u in voor onze maandelijkse nieuwjaarsbrief via deze link!