Theater

In april 2014 maakt de regisseur Ivan Vrambout kennis met de spelers door een korte workshop. In juni 2014 stelt hij ‘Faust’ voor. Tijdens deze tweede workshop improviseert de groep spelers omtrent thema’s die Vrambout ontleende aan de film Faust (A. Sokurov). Ze werken rond ambitie, verlies, zintuigen en ziekte.

Half augustus begint Vrambout - in samenwerking met Marnick Bardyn – aan een eigen bewerking van Faust. Half september starten de repetities tweemaal per week. Al spelend onderzoeken de spelers de verschillende scènes van het geschreven script. De spelers worden geïnterviewd over de inhoud en de personages. De teksten worden aangepast in hun vorm, lengte en taal. Er ontstaan nieuwe personages, scènes worden verplaatst. Eind december ligt de tekst op tafel. Tijdens de kerstperiode studeren de spelers de teksten in en begin januari volgt er een intens en fantastisch werk-weekend in Herentals.

De laatste 3 weken voor de première repeteren we op de locatie Garage 29. We eten en repeteren in eenzelfde ruimte. We zetten ze naar onze hand. Julia Weisbrich brengt onderdelen van het  ‘ziekenhuis’ binnen, alsook de verschillende facetten van de veertien kostuums. Koen Van Der Meersch start met de belichting. Begin februari speelden we 5 keer voor een uitverkochte zaal.

Theater